Vi tillverkar även portar i specialmått!

Tips & trix


Fråga: Hur stor ska öppningen vara?

Svar: Dagöppningen ska vara som den beställda porten eller mindre, men öppningen får inte bli större. En takskjutport monteras helt på insida yttervägg och inte i karmen. Många kunder köper en högre port än vad öppningen är för att få port samt skenor närmre tak, vilket resulterar i mer utrymme i garaget och montaget blir stabilt.

Exempel: Beställd port är 3000x2110 BxH, öppningen ska därför vara 3000x2110 BxH eller mindre. Om öppningen är t.ex. 3020x2130 BxH måste den byggas igen något.


Fråga: Vad betyder dagöppning?

Svar: Dagöppning menas med den färdiga portöppningen "porthålet", smyg inräknat.


Fråga: Klarar jag av att montera själv?

Svar: Självklart, de flesta av våra kunder monterar själv med hjälp av den medföljande manualen. Där beskrivs hela montaget steg för steg, från omfattning till programmering av motor och trådlösa tillbehör.


Fråga: Jag har köpt två portar, kan de styras med samma fjärrkontroll?

Svar: Ja, våra fjärrkontroller har fyra kanaler som standard (både villa-och industriportar). Vilket betyder att du kan styra upp till fyra portar på samma fjärrkontroll.


Fråga: Jag har köpt en 2500x2330 mm port men har endast fått en torsionsfjäder, ska det inte vara två stycken?

Svar: Nej, antalet fjädrar varierar beroende på portens bredd och höjd. En 2500 mm bred port(med torsionsfjäder) har vanligast en fjäder, färgmarkeringen på fjädern visar vilken sida den ska monteras på. Mer info om detta finns i manualen.
Klicka på bilden nedan så länkas du vidare till vår handbok, den är speciellt framtagen till dig som står inför val av port: